تعمیر اجاق گاز در بهاران, تعمير هود آشپزخانه در بهاران
تعمیر اجاق گاز بهاران, تعمير هود آشپزخانه بهاران ,تعمیر اجاق گاز بهاران, تعمير هود آشپزخانه بهاران , ,با 30 در صد تخفیف .بیمه رایگان,09120167367-09389547109-نيازي,شبانه روزی تعميرکار اجاق گاز مجرب ,تعمیر اجاق گاز محدوده بهاران, تعمير هود آشپزخانه محدوده بهاران, تعمیر اجاق گاز منطقه بهاران, تعمير هود آشپزخانه منطقه بهاران,تعمیر اجاق گاز, تعمير هود آشپزخانه,تعمير اجاق گاز شرکت,تعمير اجاق گاز ادارات,تعمير اجاق گاز شرکت در بهاران,تعمير اجاق گاز ادارات در بهاران,تعمير اجاق گاز با نرخ اتحادیه ,نمايندگي خدمات و تعميرات اجاق گاز در بهاران,آموزش تعميرات اجاق گاز, فر گاز,روميزي,توکار در بهاران,آموزش تعميرات اجاق گاز, فر گاز,روميزي,توکار منزل,نمايندگي خدمات و تعميرات اجاق گاز منزل,عيبيابي ونحوه تعمير اجاقگاز , آموزش تعميرات اجاق گاز, فر گاز,روميزي,توکار منزل در بهاران,
اجاق گاز مهمترین وسیله در آشپزخانه به شمار میرود و باید بیش از بقیه وسایل در انتخاب آن دقت داشته باشید تا مطابق شرایط "آشپزخانه"تان مناسبترین را برگزینید. اجاقهای گازی، الکتریکی، اجاقهای بزرگ و قدیمی یا اجاقهای توکار با شعلههای مجزا، انواع انتخابهایی هستند که پیش روی شما قرار دارند.
البته بودجه، فضا و ترجیحات شخصی شما تا حد زیادی در انتخابتان تاثیرگذار خواهد بود؛ با این حال بهتر است کاتالوگهای مربوط به اینگونه وسایل را مطالعه و مدلهای مختلف اجاق، امکانات و پیشرفتهترین فناوریهای موجود را بررسی کنید.
ارزانترین انتخاب، خرید یک اجاق ساده فردار با شعله مرکزی اما امروزه مدلهای عریضتر آن نیز به بازار عرضه شده است. قبل از خرید، دقت کنید که فر آن مطابق با نیاز شما باشد (ظرفیت داخلی آن باید از بیرون قابل برآورد باشد) و توجه داشته باشید که فرهای خودشوی، عموما فضای پخت کمتری دارند. در صورت امکان، فری تهیه کنید که درهای شیشهای داشته باشد.
در شیشهای آسانتر شسته میشود و در زمان پخت نیز میتوانید مواد داخل آن را ببینید.اجاقهای امروزی بسیار متنوعتر از انواع قدیمی است و دارای کبابپزها، شعلههایی برای سرخکنهای بزرگ، جایی خاص برای ماهیتابه و انواع دو شعلهای یا شش شعلهای هستند.
اگر شعلهها را جداگانه خریداری میکنید، در انتخاب خود دقت کنید تا پاسخگوی نیاز و آشپزخانه شما باشند (جنس این شعلهها بسیار متنوع است: شیشه، استیل، لعابی) و تصمیم بگیرید که کدام یک از آنها برای شما کارآیی بهتری خواهد داشت.
به عنوان مثال اگر سطح کابینت شما باریک است، اجاقهای خوراکپزی چهار شعله که همه در یک ردیف قرار دارند را انتخاب کنید؛ اگر چپ دست هستید، اجاقهایی را انتخاب کنید که کلیدهای تنظیم آن برخلاف اجاقهای استانداردی که در سمت راست قرار دارند، در جلوی اجاق قرار گرفته باشند تا برای دسترسی به کلیدها مجبور نباشید دست خود را روی اجاق و گرما بگیرید. همچنین اطمینان حاصل کنید که شعلههای کافی در اختیار دارید تا بتوانید در آن واحد چند ماهی تابه و قابلمه را روی آن قرار دهید.
اجاق گازهای هوشمند و قابل برنامهریزی به کدبانوی خانه امکان میدهد که با خیال آسوده در حالی که غذایی را روی گاز گذاشته از منزل بیرون برود و مطمئن باشد در زمان مقرر، شعله زیر غذا خاموش میشود. هر چند در آغاز اجاقگازها تنها چند شعله برای پخت غذا داشتند اما با مرور زمان تجهیزات دیگری نظیر جوجه گردان و فر به آنها اضافه شد.
اجاق گاز هم اکنون مبدل به یکی از نیازهای اساسی در لوازم خانگی بدل شده و دیگر خانه ای نیست که در آن اجاق گاز موجود نباشد .
البته اخیرا دستگاه های دیگری نظیر ماکروویو، گریل و ... به بازار آمدهاند که هریک به نوعی میتوانند کار گاز را انجام دهند. اما باز هم فروش اجاق گاز به مراتب بیش از این محصولات است.
هنگام خرید اجاق گاز باید علاوه بر ظاهر و کارایی به نیاز خانواده هم توجه کرد. برای خانوادههای پرجمعیت اجاقهای ۵ یا ۶ شعله مناسب است اما یک خانواده کمجمعیت با یک اجاق ۴ شعله یا اجاق رومیزی ۲ شعله هم میتواند امورات خود را بگذراند.
البته تجهیزات اجاقها هم اهمیت دارد. برای مثال خیلیها از فر اجاق استفاده زیادی میکنند و برخی دیگر استفاده زیادی ندارند.
یکی دیگر از نکات پراهمیت در اجاقگازها داشتن ترموکوبل و فندک است . در انواع گران قیمتتر علاوه بر کیفیت به نکات ایمنی هم توجه بیشتری شده است و تنها تفاوت در شکل زیباتر آنها نیست ترموکوبل یکی از قطعات ایمنی است که به محض خاموش شدن شعله گاز را قطع می نماید گرچه که استفاده از آن کمی برای خانمها مشکل تر است لیکن چند ثانیه تامل تا داغ دن شمعک و شعله گاز از بروز یک حادثه مقرون به صرفه تر است .
مهمترین شاخص در اجاق گاز ها اجباری بودن استاندارد در آنهاست و توصیه می کنیم که علاوه بر توجه به نشان استاندارد به اعتبار مارک تجاری و خدمات پس از فروش اجاق گاز نیز توجه نمایید .
از آنجایی که اجاق گاز یکی از پرمصرفترین و در عینحال بادوامترین لوازم منزل به شمار می آید، بهتر است تا در صورت امکان نوع باکیفیتتر آن خریداری شود چرا که گاهی هزینه تعمیر اجاقگازهای بیکیفیت در طول چند سال بیشتر از یک اجاق گاز خوب میشود.
راهنمای خرید اجاق فردار , آشنایی با مدل های اجاق گاز
اجاقهای قدیمی دارای پوشش لعابی بسیار سنگین هستند و باید کفپوش محکمی داشته باشند. این اجاقها با "گاز"، "نفت"، "برق" یا سوخت جامد کار کرده و صفحه شعلهها و فر آنها دائماً داغ میشود. افرادی که این نوع اجاقها را ترجیح میدهند، بر این باورند که این اجاقها در مقایسه با مدلهای جدید و مدرن، کارآمدتر است و عملکرد بهتری دارند. این "اجاق"ها از نظر قیمت ارزان نیستند اما طول عمر آنها زیاد است و این قابلیت را دارند که منازل شما را گرم کنند.
گازی یا برقی؟
هنگامی که نوبت انتخاب بین اجاقهای گازی و برقی میرسد، تفاوتها بسیار کم و انتخاب بسیار سخت است. با وجود اینکه کنترل چراغهای گازی آسانتر است، اجاقهای هالوژنی، خدماتی مانند چراغهای گازی را ارائه میدهد، گرمای آنها بسیار سریع است و به راحتی نیز خاموش میشوند. اما هر گونه سوختی که انتخاب کنید، اکثر غذاهایی که امروزه ما طبخ میکنیم، سرخ کردنی یا بخارپز هستند که تولید بخار، بو و دود میکنند بنابراین تهویه مناسب به صورت هواکشها یا هود ضروری به نظر میرسد.
اجاق های پیشرفته و مدلهای فرانسوی
این وسایل مدرن و پیشرفته، ظرفیت بالایی برای پخت و پز دارند و شامل دو یا چند اجاق چند منظوره، پنج یا شش شعله گازی، گریلها و فرها هستند.حتی ممکن است تسهیلاتی مانند کشوهای گرم کننده، بخارپز و چرخهای دوار برای کباب کردن نیز داشته باشند. اجاقهای مجزا بسیار سنگین هستند و نیاز به کفپوشهای محکم نیز دارند. این نوع اجاقها از مدلهای مورد علاقه سرآشپزها و معمولا بسیار گرانقیمت هستند.
اجاق های توکار و شعله های مجزا
یکی دیگر از مدلهای بسیار رایج امروزی، اجاقهای توکاری هستند که شعلههای مجزا دارند و به شما اجازه میدهند تا دو فضای مجزای پخت و پز داشته و فر خود را نیز در محل مناسبی جای دهید (به عنوان مثال در ارتفاع کمر یا چشم). این اجاقگازها بسیار گرانتر از اجاقهای مجزای استاندارد، اما در عین حال انعطافپذیرتر و متداولتر هستند.
اجاق گاز فردار از بدنه، عایق (پشم شیشه)، چند راهه، شیرها، نازلها، محفظه مخلوط هوا و گاز (یا لوله های رابط متصل به مشعلها)، مشعلها، شمعک (پیلوت)، ترموکوپل، فندک، ترموستات، درجه تنظیم حرارت، ساعت با زنگ خبر و جوجهگردان ساخته شده است.
اجاق گاز چگونه کار میکند
ساختمان اجاق گازها تقریبا مشابه هم است در اجاقها، گازی که توسط شیلنگ به اجاق متصل میشود ابتدا به لولهای بنام چند راهه میرسد. بر روی این لوله شیرهای اجاق نصب شده است در انتهای شیرها نازلها قرار دارند که گاز را به داخل لولههای رابط میپاشد چون نازلها اندکی با لولههای رابط فاصله دارند هوا را به دنبال خود به داخل لولههای رابط میکشند و مخلوطی از هوا و گاز که لازمه احتراق است بوجود میآید. قطر سوراخ نازلها (اوریفیس) و فاصله آنها از لولههای رابط حساب شده است و تقریبا احتیاجی به تنظیم و تعمیر ندارند ولی در اجاقهای قدیمی در ابتدای لولههای رابط محفظهای با درب متحرک وجود دارد که به توسط باز و بستن درب (صفحه) میتوان مقدار درصد هوا در مخلوط گاز و هوا را تنظیم نموده تا شعله مناسبی را داشته باشیم. در بعضی از اجاقها نازل به شیر متصل نیست و ابتدا لولههای رابط به شیر متصل شده و بعد در نزدیکی مشعل، نازل طوری نصب شده که همان مخلوط هوا و گاز را بوجود میآورد. بعد از لولههای مذکور مشعلها که محل سوخت اجاق است قرار دارند و در مجاورت آنها ترموکوپل و جرقهزن (فندک) قرار دارد.
در اجاق گازهای فردار محفظه فر توسط یک یا دو مشعل (یکی پایین و دیگری بالا) حرارت داده میشود این مشعل توسط دو ترموستات و یک پیلوت با شعله خیلی کوچک کنترل میشود هنگامی که فر یا تنور خاموش است، شعله کوچک پیلوت روشن است و چنانچه دکمه کنترل را چرخانیده و روشن کنیم این دکمه شیری را باز میکند و جریان گاز را به پیلوت افزایش میدهد. با زیاد شدن شعله پیلوت، بخار داخل لوله مربوطه به ترموستات منبسط میشود در اثر منبسط شدن بخار داخل لوله ترموستات، شیر مشعل باز میشود و اجازه میدهد که گاز به مشعل فر برسد، با خروج گاز از مشعل فر، شعله پیلوت آن را روشن میکند. هنگامی که درجه حرارت فر به حد تنظیم شده رسید، ترموستات اصلی فر به کار میافتد یعنی بخار داخل لوله مربوطه به ترموستات اصلی (در اثر بالا رفتن حرارت داخل فر) منبسط میشود و شیری را به کار میاندازد و جریان گاز را به مشعل فر کم میکند. با پایین آمدن حرارت در فر، بخار لوله ترموستات منقبض شده و توسط شیر عبور گاز، مقدار گاز ورودی را زیاد میکند و شعله فر بیشتر میشود به این ترتیب حرارت داخل فر با کم و زیاد شدن شعله مشعل آن توسط ترموستات در حد تنظیم شدهای ثابت نگهداشته میشود.
تنظیمات اساسی در اجاق گاز
هنگامی که یک دکمه کنترل مشعل در زیادترین حد خود باشد، دوره مشعل باید آبی بسوزد و داخل آن یعنی در قسمت وسط مشعل ارتفاع شعله باید در حدود ۲۰ میلیمتر و به رنگ آبی متمایل به سبز باشد. اگر شعله مطابق مشخصاتی که گفته شد نباشد، مخلوط گاز و هوا احتیاج به تنظیم دارد. برای این منظور با آچار مناسب مهره تنظیم کننده گاز را در جهت حرکت عقربههای ساعت بچرخانید تا جریان گاز افزایش یابد و برای کاهش دادن جریان گاز مهره مزبور را عکس حرکت عقربههای ساعت بچرخانید.
برای تغییر مقدار هوا، پیچ تنظیمکننده مخلوط هوا را شل کنید و صفحه مخلوطکن را تغییر دهید تا اندازه سوراخهای محفظه مخلوطکن تغییر کند و هوای بیشتر یا کمتری وارد محفظه شود.
همان طور که گفته شد در اجاقهای جدید مشگل تنظیم گاز مشعل به ندرت اتفاق میافتد و احتیاجی به تنظیم مخلوط هوا و گاز نیست ولی در صورت مناسب نبودن شعله مشعل، مشکل میتواند از گرفتگی سوراخ نازل و یا گشاد شدن آن باشد که نازل را تمیز یا تعویض میکنیم. در شکل یک شیر گاز معمولی که در اکثر اجاق گازها مورد استفاده قرار میگیرد همراه با نازل و شکل گسترده آن نشان داده شده است. (پیکان قرمز در شکل نازل، و مسیر ورود و خروج گاز را مشخص کرده است.) در این شیرها در وسط محور چرخش شیر سوراخی وجود دارد و در آن پیچ قابل تنظیمی است که دسترسی به آن با پیچ گوشتی باریکی امکانپذیر است. با چرخاندن این پیچ شعله کم اجاق را، کمتر و یا بیشتر میکنیم. ولی بر روی شعله زیاد اجاق اثر ندارد. در شکل این قسمتها با پیکان سبز نشان داده شده است.
تنظیم شعله پیلوت
رنگ شعله پیلوت باید آبی باشد و طول شعله پیلوت معمولا نباید از ۶ میلیمتر کمتر باشد. اگر شعله خیلی کوتاه باشد و یا به راحتی خاموش شود، قاب یا محافظ پیلوت را بیرون بکشید و سوراخ آن را به آهستگی و با دقت بوسیله یک میله نازک تمیز کنید. چنانچه باز هم شعله آن کوتاه بود، پیچ تنظیمکننده آن را در جهت عکس عقربههای ساعت بچرخانید تا تنظیم شود.
تنظیم کردن ترموستات فر
اگر حرارت فر خیلی زیاد یا خیلی کم باشد ترموستات آن احتیاج به تنظیم دارد برای این کار به طریق زیر عمل کنید. یک دما سنج جیوهای در فر گذاشته و درجه فر را روی ۱۸۰ درجه سانتیگراد بگذارید، اگر پس از ۱۰ تا ۲۰ دقیقه اختلاف درجهای که دماسنج نشان میدهد با آنچه که فر را تنظیم کردهاید بیش از ۴۰ درجه سانتیگراد باشد دلیل آنست که ترموستات معیوب است و باید آن را عوض کرد. اگر اختلاف درجه دماسنج با آنچه که فر را تنظیم کردهاید کم باشد دکمه کنترل را بسته و پیچ تنظیمکننده را به طرف زیاد یا کم بچرخانید. هر یک چهارم دور که پیچ تنظیم را بچرخانید در حدود ۱۵ درجه سانتیگراد حرارت فر تغییر میکند. (اگر پیچ تنظیم را در جهت زیاد بچرخانید ۱۵ درجه سانتیگراد حرارت فر بالا میرود و اگر در جهت کم چرخانیده شود ۱۵ درجه سانتیگراد حرارت فر پایین میآید) پس از این تنظیم مجددا به طریقی که گفته شد به وسیله دماسنج جیوهای حرارت فر را کنترل کنید.
سرویس و نگهداری اجاق گاز
از نصب اجاق در محیطهای کوچک و در بسته که امکان خارج شدن گازهای بوجود آمده از سوخت نیست، خودداری کنید.
اجاق را در مسیر وزش باد نصب نکنید.
بر روی محل اتصال دو سر شیلنگ به لولهکشی گاز اجاق باید از بست مناسب استفاده شود.
طول شیلنگ نباید از ۱.۵ متر بیشتر باشد.
پس از نصب اجاق با کف صابون محل اتصال دو سر شیلنگ را از نظر نشت گاز تست نمایید.
از سر رفتن غذا بر روی اجاق جلوگیری نمایید.
هنگام شستوشوی سینیهای اطراف مشعلها از سیم ظرفشویی استفاده نکنید. برای این منظور از پارچه نمدار همراه با مواد شوینده استفاده کنید و پس از آن سینی را خشک نمایید.
عیب یابی و تعمیر اجاق گاز
عیب ۱- پیلوت خاموش میشود.
علت: مقدار گازی که به پیلوت میرسد کم است.
راهحل: شعله پیلوت را مطابق آنچه که توضیح داده شد تنظیم نمایید.
عیب ۲- پیلوت خاموش میشود.
علت: هوای زیادی به مخلوط کن وارد میشود.
راهحل: در صورتی که اجاق از نوع مخلوطکندار است، صفحه محفظه را کمی ببندید.
عیب ۳- مشعلهای فوقانی اجاق گاز روشن نمیشود.
علت: پیلوت خاموش است.
راهحل: پیلوت را روشن کنید.
عیب ۴- مشعل های فوقانی اجاق روشن نمی شود
علت: سوراخ های مشعل یا پیلوت مسدود شده .
راهحل: سوراخهای مشعل را با دقت توسط یک میله باریک یا برس تمیز کنید. نازل پیلوت را تمیز یا تعویض نمایید.
عیب ۵- نوک مشعلها زرد رنگ میسوزد.
علت: نسبت هوا در مخلوط کم است.
راهحل: صفحه تنظیم مخلوط کن را کمی باز کنید. در اجاقهای جدید اگر فاصله نازل تا لوله رابط به هم خورده آن را تنظیم نمایید.
عیب ۶- شعله وزش دارد و صدا می کند.
علت: نسبت هوا به گاز در مخلوط زیاد است.
راهحل: صفحه مخلوط کن را کمی ببندید.
عیب ۷- شعله دود می کند
علت: در مخلوط گاز و هوا، مقدار گاز زیاد است.
راهحل: مقدار گاز را کم کنید. در صورت گشاد شدن نازل آن را تعویض نمایید.
عیب ۸- شعله مشعل خیلی بلند است
علت: مقدار گاز و هوا هر دو زیاد است.
راهحل: در اجاقهای قدیمی گاز و هوا را کم کنید.
عیب ۹- فر روشن نمیشود.
علت: شعله پیلوت خاموش است.
راهحل: پیلوت را روشن کنید.
عیب ۱۰- فر روشن نمیشود.
علت: تایمر در وضع صحیح تنظیم نشده.
راهحل: تایمر فر را تنظیم کنید.
عیب ۱۱- فر در درجه حرارت تنظیم شده نگهداری نمی شود.
علت: ترموستات فر بطور صحیح تنظیم نشده.
راهحل: ترموستات فر را مطابق آنچه که شرح داده شد آزمایش و تنظیم نمایید.
تعمیر هود آشپزخانه
هودهای آشپزخانه در دو قسمت برد الکتریکی و موتور اتفاق می افتد. برد الکتریکی قسمتی است که در بالای هود تعبیه می گردد و تقریباً می شود گفت مرکز فرماندهی هود را تشکیل می دهد. بردها دارای محفظه های نگهدارنده هستند که با چهار پیچ به صفحه زیرین خود محکم بسته شده اند و داخل این محفظه کیت برد قراردارد. وقتی نوسان برق رخ می دهد معمولا این کیت برد سوخته یا نیم سوز می گردد. که باید توسط سرویس کار مجرب اقدام به تعویض آن نمود.
موتورها بخش دیگری هستند که بر اثر نوسان برق، عدم استفاده صحیح ، عدم رسیدگی و سرویس به موقع از کار می افتند. موتورها باید حداقل روزانه بیست دقیقه کار کنند تا چربی ها و بخارهای حاصل از آشپزخانه را به بیرون هدایت نمایند. موتور هود آشپزخانه چنانچه مدتی روشن نشود و کار نکند بر اثر چربی گیری سخت شده و از کار می افتد.
قطعات در هود لمسی یا دیجیتال آشپزخانه
- بدنه یا صندوق هود
- صفحه شیشه رویی
- قسمت لمسی که کلید الکترونیکی آن زیر شیشه هود تعبیه شده است.
- موتور
- برد
- سیم های ارتباطی
- کنترل
- کاور یا پوشش بالایی هود
- چراغهای روشنایی
- فیلتر آلومینیومی
10/11/2019 8:38:38 AM:::
Published Date